woensdag 18 april 2018

Zon, zon en nog eens zon


Na de vele kilometers van gisteren ging het er vandaag wat rustiger aan toe. We zijn de dag gestart met avontuur en een beetje wiskunde. Het klimparcours was een groot succes. Iedereen had veel zin en moed om te starten met klimmen. Enkelen overwonnen zelfs hun hoogtevrees en iedereen genoot van het klimmen in de volle zon. Nadien was er tijd voor wat wiskunde in de natuur. Zo stapten we een hectare, berekenden we de hoogte van een boom en de snelheid van een rivier.

Na onze heerlijke pizza die we hier ’s middags kregen, bleven we even op het domein om wat uit te rusten en te genieten van het mooie weer. Daarna trokken we terug het bos in, dit keer met ons kompas. We kregen een eigen kaart en moesten ons met behulp van het kompas oriĆ«nteren. In het terugkeren stopten we even bij een beek om ons op te frissen. Enkele durvers lieten zich zelfs volledig in het water plonsen.  

Na de kompastocht keerden we terug naar ons domein. Sommigen wat natter dan anderen. Ook muziek mocht natuurlijk niet ontbreken. Hier zorgden we zelf voor door samen luidkeels te zingen. Bij aankomst namen de kinderen een frisse douche. Nog even wachten tot het avondmaal en dan konden we ons allemaal klaarmaken voor het bosspel.

Volledig gecamoufleerd en met zaklamp in de aanslag trokken we het bos in. In twee groepen streden we tegen elkaar. Het was de taak van de juffen om de kinderen te herkennen, maar door het verwisselen van kleren waren ze ons te slim af. Meester Joan liep rond als prins-generaal en deed heel wat kinderen schrikken.

Moe maar voldaan kruipen we nu snel ons bedje in!

Zonnige groetjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten