donderdag 19 april 2018

Puffen, zweten en blazen


Het was nog maar acht uur ’s morgens en onze thermometer stond al op 15 graden. Dat beloofde…. Eerst een stevig ontbijt, daarna nog ons lunchpakket maken en ons goed insmeren. We waren helemaal klaar om de zon te trotseren.

We vertrokken opnieuw al zingend met de bus op weg naar een prachtig stukje natuur: Bérizenne in de hoge venen. Samen met een gids wandelden we samen naar het bosmuseum. Daar ontdekten we heel wat nieuwe dingen. We zagen er verschillende opgezette dieren, we leerden over het gebied en we kwamen zelfs te weten hoe dat lekkere water van Spa in ons flesje terecht komt.

Na het bezoek aan het bosmuseum was het tijd voor onze lunch. Dit deden we op het zonnige terras van het museum. Nog snel wat leuke souvenirs kopen en daarna konden we weer verder. We wandelden richting een uitkijktoren. Daar was het even puffen en blazen op de trap (86 treden!), maar dit was zeker de moeite waard. We kregen een prachtig zicht van de Hoge Venen en dat was echt genieten.

Wat volgde was een wandeling door de venen. De gids toonde ons hoe moerassig het gebied is. Na de mooie wandeling trokken we het bos in. Dit weer niet zonder avontuur (wat had je gedacht?). We gingen over beken, onder takken, door tunnels…

Na deze lange tocht, kwamen we weer aan op het domein. Het was eindelijk tijd om ons klaar te maken voor de fuif. Iedereen nam een verfrissende douche en maakte zich helemaal op. We zagen er allemaal uit op z’n best. Eerst nog lekker smullen van de frietjes en een heerlijk verfrissend ijsje als dessert en dan konden we er helemaal tegenaan gaan. 

Jammer genoeg moesten we ook al een beetje onze valies maken, want morgen vertrekken we terug naar Lombardsijde.

Vele groetjes!

1 opmerking:

  1. Heerlijk, jullie hebben echt geluk gehad met dit prachtige weer! Geniet met volle teugen van jullie laatste dag! Welkom thuis deze namiddag! We wachten vol ongeduld om de leuke verhalen te horen! Dank u voor de leuke blog en de goede zorgen! Grtjs

    BeantwoordenVerwijderen