dinsdag 17 april 2018

Moegewandeld... of niet?


 

Lieve ouders

Terwijl we dit blogbericht aan het typen zijn, zijn jullie kinderen zich aan het douchen. Geloof me, na een dag als deze kunnen we dit allemaal goed gebruiken. We vertrokken vanmorgen voor een lange tocht door de bossen van Spa.

Vlaktes kwamen we hier helaas niet snel tegen. Het waren vooral afdalingen en beklimmingen in alle mogelijke gradaties. Na enkele rustpauzes om wat te drinken of snel iets kleins te eten, zijn we uiteindelijk boven geraakt. Het puffen en blazen was dus zeker de moeite waard, want we kregen een prachtig stukje natuur te zien. Onderweg speurden we naar sporen van dieren. Na een geslaagde inspanning van toch wel 10 minuten volledig stil te zijn en richting een meer te sluipen om reeën te spotten, waren ze ons helaas te slim af. Na deze toch wel kleine teleurstelling bleven we niet lang op onze honger zitten: kikkers in het meer, een specht die verstoppertje speelde (maar sommigen hebben hem kunnen zien!), salamanders die lagen te zonnen...: we zagen het allemaal! Ook prachtige uitzichten mochten niet ontbreken.

Na een serieuze klim kwamen we op het hoogste punt van onze wandeling: 340 meter! Even verder aten we onze picknick op waarna we onze tocht konden verder zetten tot aan de burcht van Franchimont. Daar kregen we van meester Joan een stukje geschiedenis over de burcht en natuurlijk ook een korte rondleiding. We mochten zelfs via de steile trappen in de kazematten kijken. Het was daar lekker fris: een deugddoende afkoeling op deze warme dag! Een leuke afsluiter aan dit bezoek was het burchtspel: in de trent van 'Wie is de mol?' zochten we naar 'Wat is de code van de schat?'.

Na het bezoek aan de burcht, mochten we gelukkig met de trein terugkeren naar het centrum van Spa. Daar genoten we op een terrasje met een verkoelend frisdrankje van de zon. We passeerden nog even langs de bron van Peter De Grote en ook poseren in het Parc de Sept Heures als elegante dames en heren kon niet ontbreken.

Tussen al deze dingen door hebben we ons ook vaak ingesmeerd, veel gedronken, wat gewandeld en ook af en toe gewandeld en daarna ook nog veel gewandeld.

Onze inspanningen werden dus volop beloond!

Hier kunt u nog even lezen wat enkele leerlingen er tot nu toe al van vinden:
Lissa en Anoek: "Het leukste van al vonden we de bronnen die we gezien hebben. We konden proeven van het water, maar dat smaakte wel niet zo super lekker, toch was het leuk om te proeven van water rechtstreeks uit de bron. Ik (Lissa) kreeg van meester Joan ook 'beestjes' te zien: hij spatte met water recht in mijn gezicht! Ook de lift die we vandaag namen in Spa was best wel leuk. Het was wel een beetje eng omdat het een beetje snel ging. Maar dankzij de lift moesten we dat stukje niet omhoog stappen dus dat was wel tof!"
Pearly: "De juffen doen hier heel wat zotte dingen en dat is wel heel tof: liedjes zingen, ochtendgymnastiek... Het is ook leuk dat we af en toe eens mogen snoepen. De herberg hier is ook super tof want het is echt helemaal voor ons alleen! In de kamer liggen we met alle meisjes van het vijfde leerjaar. Dat is heel gezellig. Ook het eten is super lekker: voorlopig is er nog niets geweest dat vies was. Het is hier echt superleuk!"

PS: We vierden ook de twaalfde verjaardag van Kelsey: ze kreeg een lekker stukje taart en we zongen luidkeels 'Happy Birthday' voor haar.

1 opmerking:

  1. Het ziet er naar uit dat het super leuk is daar bij jullie! Happy birthday en blijven genieten allemaal! Een perfecte mix van plezier, bijleren, beweging, ontspanning,.... toppie! Btw: wanneer is het bosklassen voor de ouders ;-)

    BeantwoordenVerwijderen