maandag 16 april 2018

Veilig aangekomen!Na een redelijk vlotte busrit kwamen we tegen de middag aan bij onze pennenvrienden in Aywaille. We kregen enkele mooie acts te zien van de kinderen uit het derde kleuter, tweede, vierde en zesde leerjaar. Alles werd in het Nederlands voorgedragen: een liedje, toneelstukje... Aangezien zij meer Nederlands krijgen dan wij Frans, konden we hen goed verstaan. Na een welverdiend applaus aten we samen ons lunchpakket op. In het begin bleek het plots heel moeilijk om Frans te praten tegen hen, maar dat probleem duurde gelukkig niet lang. De kinderen communiceerden met elkaar in een mengelmoes van Frans en Nederlands en hebben zelfs al adressen uitgewisseld. 'A vendredi!' waren de woorden waarmee we afscheid namen.

In de namiddag reden we door naar onze herberg. Een prachtig domein met een leuke 'Fermette' en groot grasveld voor ons alleen: we gaan ons hier zeker niet vervelen! Na het verdelen van de kamers trokken we onze stevige stapschoenen aan om op pad te gaan in het bos.

We vertrokken dicht bij het domein bij de bron van Barisart. Eens proeven van het heerlijke bronwater mocht zeker niet ontbreken. Al vond niet iedereen het even lekker, het was een aangename verfrissing. Na een goede klim door de bossen via bruggetjes over het stromende water kwamen we bij een tweede bron aan: de bron van Géronstère. Proeven van het water was hier enkel voor de echte durvers: het mag dan wel heel gezond zijn, het smaakte toch niet zo super. En dan volgt natuurlijk ook de terugtocht. Bergaf ging gelukkig wel heel wat vlotter. Onderweg kwamen we muizenholletjes tegen en probeerden we de verschillende vogelzangen te herkennen.

Terug aangekomen in onze Fermette maakten we eerst onze bedden op en konden we onze valiezen legen. Nadat we gezellig wat op de kamer konden babbelen of in het lokaal wat spelletjes konden spelen, gingen we (waaronder sommigen toch wel wat uitgehongerd) lekker smullen van het avondmaal. Iedereen at zijn buikje vol. Vanavond doen we nog een rustige knutselactiviteit en de liefhebbers mogen ook nog wat buiten van de natuur genieten.

Heel veel groetjes van al jullie sloebers!

PS: foto's komen er aan!

2 opmerkingen:

  1. Zo te lezen al een bewogen drukke eerste dag achter de rug..heel veel gr terug

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super! Geniet allemaal met volle teugen van deze fantastische week! Xxx

    BeantwoordenVerwijderen